Friptura de miel la tava

de mihaelar63 in Oaie, 21 Mai 2012 | 6813 vizualizari

 

De doua ori pe an mananc mielut , de Pasti o friptura si inca o data, o tocanita .
Pentru aceasta reteta m-am inspirat dintr-o emisiune culinara cu un chef australian .

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa miel [2 , 5 kg ]
  • 2 fire carnat afumat
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri pasta ardei rosii
  • 2 linguri otet balsamic
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 'egatura usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 /2 lingurita piper macinat
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la tava:

Pulpa de miel se curata si se spala cu atentie

Se amesteca pasta de ardei , boiaua , mierea , otetul balsamic , chimenul , piperul  cimbrul si ulei  ulei .

Cu acest amestec se maseaza bine carnea de miel inclusiv sub pelita albicioasa care este deasupra carnii .

Se presara jumatate din verdeata tocata si felii de carnat .

Se da la cuptor intr-o tava in care s-a adugat o cana de apa si acoperita de folie de aluminiu , timp de o ora .

Se indeparteaza folia se mai lasa 30 min la foc mic sa se rumeneasca bine .

Se serveste calda cu verdeata presarata deasupra .

Se poate servi cu garnitura preferata sau cu o salata de cruditati cum am ales noi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la tava" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel la cuptor cu menta si afumatura